Over de praktijk

Ieder kind zou moeten kunnen opgroeien in een fijn gezin. Om binnen deze veilige omgeving uit te groeien tot een gelukkig, gezond  persoon die de wereld met vertrouwen tegemoet treedt.

In een mensenleven kan er echter veel gebeuren waardoor dit anders loopt.  Een kind kan zich hierdoor niet zo lekker voelen of in zijn ontwikkeling vastlopen. Vaak heeft dit ook invloed op het hele gezin en de bredere leefomgeving (vrienden, school). Ouders maken zich dan zorgen over het kind, de opvoeding of de omgang met elkaar. Met elkaar daarover praten en proberen het  zelf op te lossen is soms best lastig.

Als het niet goed lukt om er samen uit te komen kan hulp en advies van een deskundige welkom zijn. Het kan fijn zijn wanneer iemand met verstand van zaken de tijd neemt om goed naar je te luisteren. Mee uitzoekt wat het probleem precies is en op welke manier het opgelost of verminderd kan worden. Eentje die kan inschatten of je met één of twee geruststellende adviesgesprekken geholpen bent of dat er misschien meer nodig is.

cari cura

Latijn: wijze raad, liefdevolle zorg
Italiaans: zorg voor dierbaren, allerliefsten

In mijn praktijk  draag ik beide betekenissen van cari cura uit.

Door het bieden van een begripvol luisterend oor en een deskundig advies aan ouders. En persoonlijke aandacht en hulp op maat aan diegene die je het allerliefst en dierbaarst is : je kind.

Doel is daarbij steeds om in een veilige sfeer en open communicatie je kind te helpen uit te zoeken waar het last van heeft. En vervolgens die zorg en behandeling te bieden die het beste bij je kind past.

Je kind staat centraal maar nooit alleen of op zichzelf.

Je kent als ouders je kind natuurlijk het beste.  Daarom  betrek ik  ouders altijd bij de behandeling. Ook broers en zussen  en andere belangrijke personen uit de omgeving van je kind kunnen een rol krijgen in de behandeling.

De behandeling wordt altijd afgestemd op de individuele behoeftes van je kind én  jullie als ouders. Ik werk niet met standaard behandelingen. Ieder mens is immers bijzonder en uniek.