Tarieven & vergoedingen

Kinderen en jongeren tot 18 jaar

Sinds 2015 wordt de psychologische zorg voor kinderen en jongeren tot 18 jaar door de gemeenten vergoed vanuit de Wet op de Jeugdzorg. Dit geldt zowel voor de Basis Generalistische GGZ als de Specialistische GGZ; de Jeugd GGZ.
Voor 2021 heb ik met de gemeenten in Midden Limburg (Roermond, Echt-Susteren, Maasgouw, Leudal, Roerdalen, Weert en Nederweert) een contract afgesloten. Als je woonachtig bent in een van deze gemeenten  wordt de zorg  volledig vergoed.

Als je in een andere gemeente woont betekent dit dat je zelf de rekening voor de geboden zorg zult moeten betalen.

Tarieven

  • Intakecontact (60 minuten ) : 110 euro
  • Behandelcontacten (45 minuten) : 95 euro
  • Psychodiagnostiek (intelligentie onderzoek,  persoonlijkheidsonderzoek, schoolobservatie, gezinsonderzoek, ontwikkelingsanamnese); prijs afhankelijk van het aantal uur
  • Gezins-/Systeemcontact (60 minuten) : 110 euro

Jongvolwassen van 18 jaar en ouder

Psychologische zorg, ofwel de Basis- en Gepecialiseerde geestelijke gezondheidszorg (GGZ) wordt grotendeels vanuit de basisverzekering vergoed.

In 2020 heb je vanuit de basisverzekering recht op vergoeding van psychologische hulp in de Generalistische Basis GGZ of Specialistische GGZ als dit door een BIG geregistreerde GZ-psycholoog of psychotherapeut wordt geboden. Je hoeft dan geen eigen bijdrage te betalen maar de vergoeding valt wel onder het eigen risico.

Eigen risico

Vergoeding door een GZ-psycholoog of psychotherapeut in de Generalistische Basis GGZ of Specialistische GGZ valt onder het verplichte eigen risico, dat is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen voordat de zorg die in het basispakket zit wordt vergoed.

In 2020 is het eigen risico gesteld op 385 euro per persoon.
Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Ik heb er voor gekozen om geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars.
Je betaalt dus zelf de rekening aan mij en afhankelijk van de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar voor contractvrije zorgaanbieders krijg  je een gedeelte of zelfs de totale kosten van je behandeling terug.
Ik raad je daarom aan goed naar je polisvoorwaarden te kijken.

Op de site www.zorgverzekeraarkiezen.nl kun je ook een overzicht vinden van vergoedingen.
Klik hier voor de betalingsvoorwaarden.